Ben je twee jaar zorgcoordinator?

10 December 2020

Ben je minimaal twee jaar actief als zorgcoördinator/ondersteuningscoördinator? Wil je vanuit jouw positie en rol echt het verschil maken? Dan is de vervolg opleiding voor zorgcoördinator die ik samen met Pieter Jan Hiemstra verzorg onder auspiciën van KPC Groep een interessante (vervolg)opleiding voor je.

KPC Groep is bekend in het veld van zorgcoördinatoren mede vanwege de hooggewaardeerde Basisopleiding zorgcoördinator.  De positieve reacties en ambities van deelnemers brachten ons ertoe om een vervolgprogramma te maken. Dit programma gaat op 16 maart 2021 voor de tweede keer van start.

“Zorgcoördinatoren komen in hun werk allerlei fricties tegen, in de samenwerking met collega’s, in de samenwerking met netwerkpartners en in de schoolorganisatie. Zorgcoördinatoren zijn echte ‘teacher leaders’ en hebben de ambitie om vanuit fricties tot verbetering te komen. We gaan in de opleiding met echte verbeterpunten uit de praktijk van de zorgcoördinatoren aan de slag”

Adviseren met impact

Het centrale thema in de vervolgopleiding voor zorgcoördinatoren is strategisch adviseren op het gebied van zorgbeleid en in de praktijk bij het uitvoeren van zorgbeleid. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van kennis rond adviesprocessen, om het strategisch kunnen richten van een op samenwerking gerichte attitude en om persoonsontwikkeling. In de vervolgopleiding staan deelnemers stil bij kernvragen als: Hoe word je een effectieve adviseur en innovator in het netwerk en in de school? Hoe vergroot je jouw persoonlijke invloed?

Reeks van vier bijeenkomsten

De opleiding bestaat uit vier bijeenkomsten die vooral gericht zijn op vraagstukken uit de praktijk. De noodzakelijke kennis wordt vooraf aangeboden en in de bijeenkomsten wordt deze toegepast. De deelnemers gaan ook feedback verzamelen op hun persoonlijk functioneren in de praktijk. De rode draad in het programma wordt gevormd door een praktijkproject waarmee de deelnemers aan de slag gaan. Met de deelnemers zorgen de opleiders voor een vraaggerichte invulling van het programma.

Pieter Jan Hiemstra en ik vullen elkaar aan. Pieter Jan was jarenlang zorgcoördinator in het voortgezet onderwijs. Hij is ook verantwoordelijk voor de basisopleiding. Mijn bijdrage is vooral gericht op leren en veranderen in professionele netwerken.

 

Innoverend onderzoeken
door Ton Bruining
30 September 2022
Deze zomer verscheen onder redactie van lector leren en innoveren Arienne van Staveren en Hüseyin S ... Lees meer
45 hoofdstukken over professionaliseren en leren in organisaties
door Ton Bruining
15 Mei 2022
Eind 2021 verscheen alweer de derde editie van het Handboek Human Resources Development. Voor het HR ... Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »